ingrediënten
1 kilo tomaten
1 rode paprika
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 groentebouillonblokje
enkele blaadjes basilicum
zout
peper
bereiding
Ontvel de tomaten door ze 30 seconden in kokend water te houden en onder de koude kraan af te spoelen. Het velletje laat nu makkelijk los.
Snijd de tomaten in blokjes.
Was de bleekselderij en snijd in dunne plakjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
Doe de tomaten, de bleekselderij, de ui, de knoflook, de laurierblaadjes in een pan. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe.
Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
Verwarm de grill van de oven voor. Maak de paprika schoon. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes. Grill de paprika in de oven met het velletje naar boven.
Het velletje wordt zwart en laat zich makkelijk verwijderen. Snijd het paprikavruchtvlees in stukjes.
Was de basilicum en snijd het klein.
Verwijder de laurier uit de soep.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de paprikablokjes en de basilicum.